Over ons


Kwaliteit begint bij liefde voor het vak

Steve Levens - oprichter Syncomit

Hoe mijn liefde voor IT begon

Mijn liefde voor IT begon toen ik als tiener mijn eerste computer van mijn oom kreeg. Ik kon voor het eerst ongelimiteerd onderzoeken, testen en problemen oplossen.

Ik was enorm creatief omdat ik geen toegang had tot de nieuwste snufjes.  Zo wilde ik een BMX crossfiets, maar die was niet verkrijgbaar in mijn geboorteland Suriname, dus ik bouwde  de oude fiets van de buurman om. De gedrevenheid om met minimale middelen het maximale te bereiken, heb ik nog steeds. Het is iets dat in mijn werk als Information Security Consultant goed van pas komt.


Zo maak ik impact in organisaties

Doordat ik ervaring heb opgedaan in verschillende organisatielagen - van IT-afdeling tot senior management - kan ik gemakkelijk schakelen en mij goed inleven in de perspectieven en behoeften van mensen op verschillende afdelingen.

Ik vind het belangrijk om technologie te gebruiken waarvoor het is bedoeld: mensen met elkaar verbinden. 


Goede auditing leidt tot meer synergie

Hoewel ik ruime ervaring in de IT-sector heb, als systeembeheerder, netwerkbeheerder, IT-manager en inmiddels óók als auditor,  blijf ik mij verder ontwikkelen. Mijn liefde voor IT bracht mij bijvoorbeeld ertoe de opleiding tot auditor te doen. In mijn rol als IT-manager kwam onaangekondigd een IT-auditor langs. Wij werden op de IT-afdeling nogal overrompeld door een aantal vragen. Na het  vragenvuur kregen wij vier dagen de tijd om bepaalde zaken te veranderen. Op dat moment dacht ik: oké, auditing is belangrijk, maar ik zou het anders doen.

Ik geloof namelijk dat een auditrapport moet leiden tot meer synergie tussen het management en de IT-afdeling.  Als ik nu terugkijk is het idee voor Syncomit, een acroniem voor: Synergie, Compliance en IT toen ontstaan.